
Raparperisima on raikas kesäjuoma alkukesän juhliin. Raparperisimaan voi myös upottaa pakastimen kätköistä löytyneet raparperinpalaset.
Raparperisiman resepti:
Noin 1 litra mehua
2 l kuorimattomia raparpereita paloina
1 luomusitruuna
4 dl sokeria
2 l kiehuvaa vettä
Tee näin
- Laita raparperinpalat kattilaan.
- Pese ja viipaloi luomusitruuna.
- Kaada sokeri ja sitruunanviipaleet kattilaan raparperin kanssa.
- Kaada kaiken päälle 2 litraa kiehuvaa vettä ja sekoita.
- Anna seisoa yön yli, sekoittele välillä.
- Kaada mehu siivilän läpi suureen kulhoon tai kattilaan. Kaada mehu puhtaisiin pulloihin. Raparperijuoma säilyy jääkaapissa noin viikon.
Juomaan tulee punainen sävy, kun käytetään raparperin varsia, joissa on punaiset kuoret.
Lähde: Kok Bok för alla. 2005, Finlands svenska Marthaförbund rf